Hoe Jasper zijn eigen loopbaan bepaalt

Het kán bij Outbirds!

Afwisselende werkzaamheden, veel verantwoordelijkheid en de kans om een zelf invulling te geven aan je loopbaan. Het klonk Jasper Poort als muziek in de oren en hij besloot dan ook de stap te wagen en voor Outbirds te kiezen. Met veel plezier kijkt hij terug op zijn eerste tijd als Salesforce Consultant.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Outbirds is aan het groeien en dat betekent dat we altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Lang niet iedereen die bij ons in dienst komt, heeft kennis van het Salesforce platform. Dat gold ook voor Jasper.  Na een studie bedrijfskunde begon hij een eigen videoproductiebedrijf, maar na een paar jaar raakte hij daarop uitgekeken en besloot hij toch op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Liefst een leuke baan bij een bedrijf met een informele cultuur en veel vrijheid. De zoektocht verliep makkelijker dan gedacht.  Jasper scrolde door zijn LinkedIn contacten, en kwam daar zijn voormalig buurman Hendrik-Jan van Ewijk tegen, nu Managing Partner bij Outbirds. Ze maakten een afspraak en een paar weken later had Jasper zijn baan als Salesforce Consultant in the pocket. Zo snel kan het gaan!

Een goed begin

Jasper: ‘Op 1 augustus 2022 ben ik officieel bij Outbirds begonnen. Ik startte vlak voordat iedereen met vakantie ging en dat was eigenlijk wel prima. Het was erg rustig zodat ik alle tijd had om wegwijs te worden op het Salesforce platform. Dat heb ik grotendeels via zelfstudie gedaan, al waren er altijd collega’s in de buurt om me te helpen. Salesforce is zo breed dat het bijna onmogelijk is om het hele platform te kennen. Daarom heb ik me in het begin vooral verdiept in de Salescloud module, sinds januari werk ik ook met Field Service’.

Razendsnelle ontwikkeling

‘Inmiddels ben ik volop aan de slag voor klanten. In september kreeg ik de kans om mee te draaien in een groot project bij BauWatch, een bedrijf dat gespecialiseerd is in beveiligingstechnologie. Het werk is heel veelzijdig. Ik achterhaal nieuwe wensen van gebruikers, doe configuratiewerk, help mee met testen en leid gebruikers op. Er zijn ook collega’s die zich liever specialiseren, maar ik vind het leuk om van alles te doen en dat kan ook bij Outbirds. Het mooie van dit bedrijf is dat je je kunt ontwikkelen zoals jij dat wilt. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar iedereen bij Outbirds denkt met je mee en wil je helpen om je doelen te verwezenlijken’.

‘Begin november had ik een gesprek met Bart Droppers. Hij is ook een van de Managing Partners en ik vertelde hem dat ik graag meer wilde weten van projectmanagement. Een paar weken later was het geregeld. Er startte een nieuw project, Bart was de projectleider en vroeg of ik met hem kon meelopen. Sindsdien verdeel ik mijn tijd tussen verschillende projecten. Een paar dagen per week werk ik actief mee in de projectgroep van BauWatch, de andere dagen doe ik allerlei coördinerende taken voor andere projecten. Die combinatie bevalt me heel goed. Ik hou van de afwisseling en de dynamiek die dat met zich meebrengt. Bovendien vind ik het allemaal erg interessant en leerzaam. De komende jaren wil ik nog veel meer bijleren en nieuwe ervaringen opdoen. Ook wil ik mijn Salesforce certificeringen halen. Daar hecht ik zelf niet zoveel waarde aan, maar het hoort er gewoon bij’.

Een tikje eigenwijs

Jasper is altijd eigen baas geweest. Is het geen enorme overgang om nu in vaste dienst te zijn? ‘Eerlijk gezegd valt dat me reuze mee. Ik was op zoek naar een kleiner, flexibel bedrijf dat me de kans zou geven om mezelf verder te ontwikkelen en dat is gelukt. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en alle ruimte om interessante projecten te doen. Daarbij kan ik ook altijd terugvallen op mijn collega’s van Outbirds. Ze werken allemaal heel zelfstandig, maar zij heel open en behulpzaam. Ook een tikje eigenwijs, en dat past wel bij mij. Al met al voel ik me hier helemaal thuis. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en ben benieuwd wat er allemaal nog op mijn pad komt’.

Iets voor jou?

Heb jij een achtergrond in de IT of bedrijfskunde? Bij Outbirds zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Laat het ons weten als je interesse hebt.