Van trainee naar allround Salesforce Consultant

Van trainee naar allround Salesforce Consultant

De razendsnelle ontwikkeling van Claire

Salesforce Consultant Claire Smeenk is lang zoekende geweest in haar werk, maar zit nu helemaal op haar plek bij Outbirds. Ze waardeert het dat in een omgeving werkt waarin iedereen zichzelf kan zijn en maakt dankbaar gebruik van alle mogelijkheden binnen Outbirds om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Altijd plek voor nieuw talent

Outbirds heeft altijd plek voor nieuw talent. Voor slimme, enthousiaste mensen die graag blijven leren. Zo kwam Claire Smeenk bij Outbirds terecht via een oproep die ze in 2020 bij toeval op LinkedIn voorbij zag komen.

Claire: ‘Ik ben van huis uit politicologe, maar was altijd al geïnteresseerd in IT. Toen ik de oproep voorbij zag komen, werkte ik bij een organisatie waar ik niet helemaal mijn draai kon vinden. Ik vond het spannend, maar besloot toch gewoon de sprong te wagen en startte als trainee bij Outbirds (toen nog bridgin.it). In korte tijd leerde ik veel over Salesforce en haalde ik mijn certificaten. We kregen ook training in consultancy-vaardigheden. Zo kreeg ik meteen een goed beeld van de functie en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook nu nog leiden we mensen intern op.

Baas over eigen ontwikkeling

Sinds maart 2021 ben ik officieel in dienst bij Outbirds. Mijn eerste opdracht was voor BauWatch, een bedrijf in beveiligingstechnologie. Het werk was heel afwisselend en ik had het er erg naar mijn zin. Maar ik wilde ook onderzoeken welke richting ik precies op wilde in mijn werk. En daar krijg je niet zo snel antwoord op, als je steeds maar voor één klant aan de slag bent. Daarom heb ik na dik een jaar bij BauWatch aangegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Steeds meer verantwoordelijkheid

Het mooie aan Outbirds vind ik dat iedereen met je meedenkt. Er kwam al snel met een nieuwe opdracht voor me bij Ennatuurlijk. Voor deze aanbieder van lokale en duurzamere energieoplossingen doen we het onderhoud, beheer en de doorontwikkeling van hun Salesforce omgeving. Ik werk er nu alweer een jaar en ben voor een groot deel verantwoordelijk voor het account. Daarnaast doe ik ook een mooi project voor Regionaal Energieloket om energie-armoede tegen te gaan. We werken aan een portal waarin mensen online een afspraak kunnen maken met energiefixers die de deuren langsgaan met energiebesparende producten en tips.

Hybride werken in een groeiende organisatie

We werken hybride en krijgen alle vrijheid om eigen keuzes daarin te maken. Ik probeer elke week minimaal een dag naar de klant te gaan. De rest van de week werk ik vanuit huis. Aangezien ik in Nijmegen woon, is dat het meest efficiënt en er zijn genoeg manieren om contact met de collega’s van Outbirds te houden. Een aantal mensen spreek ik dagelijks, anderen minder vaak. Dat wisselt ook en hangt af van de werkzaamheden waar ik mee bezig ben.

Eén dag per maand ben ik in Amersfoort, waar we op afwisselende locaties onze maandbijeenkomst houden. De laatste tijd spreken we vaak af bij Bar Beton op Amersfoort station. Heel leuk om iedereen dan weer te zien en nieuwe collega’s te ontmoeten. Outbirds groeit nog steeds. We zijn nu met twintig mensen. Dat betekent dat we de afgelopen jaren nog professioneler zijn gaan werken en meer hebben gestandaardiseerd. Ook hebben we regelmatig briefings, zodat iedereen weet welke projecten er allemaal lopen en wie waar mee bezig is. En wat ik ook heel prettig vind, is dat het management heel transparant is over waar we met het bedrijf heen gaan en hoe we willen groeien.”

Technisch inzicht en creativiteit

Als Salesforce Consultant sta je tussen de business en IT in. Je moet sociaal vaardig zijn en goed kijken wat de klant wil, maar ook technisch inzicht hebben. Ik had al ervaring in de IT en heb er altijd belangstelling voor gehad. Dat helpt. Verder is het belangrijk dat je doortastend en proactief bent, goed zelfstandig kunt werken en niet snel opgeeft. Creativiteit is ook belangrijk. Je bedenkt vaak nieuwe oplossingsrichtingen voor en met de klant.

Ik weet inmiddels ook beter waar ik heen wil. Ik wil met klanten werken op het ontwikkelstuk en doorgroeien naar technisch architect: systemen ontwerpen, uitwerken met de klant en daarna gaan bouwen. Om dat te bereiken, moet ik veel certificaten halen en veel ervaring opdoen. Mijn lange-termijnplannen bespreek ik met mijn interne coach, onze HR-fieldmanager. Dat gaat allemaal in goed overleg.

Typisch Outbird

We zijn geen snelle ‘Zuidas-jongens’, het is hier veel gemoedelijker. Outbirds is een gezellige, platte organisatie met weinig hiërarchie. Er wordt hier veel gelachen. Maar het mooiste aan ons bedrijf vind ik misschien nog wel dat we hier bij Outbirds alle vertrouwen krijgen én elkaar vertrouwen geven. Je kunt anderen makkelijk benaderen om even te sparren, ook als je grotendeels alleen op een project werkt. En niemand wordt buitengesloten, iedereen kan zichzelf zijn!’

Iets voor jou?

Heb jij een achtergrond in de IT of bedrijfskunde? Bij Outbirds zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Lees verder op werkenbijoutbirds.nl/

Of neem direct contact op met Hendrik Jan voor een vrijblijvend gesprek via hendrik.jan.van.ewijk@outbirds.nl of 033 – 433 2375.