Handige tools die wij dagelijks gebruiken

Handige tools die wij dagelijks gebruiken

Als u dagelijks werkt met Salesforce, zal u ongetwijfeld de kracht erkennen van Salesforce voor het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen. Toch zijn er buiten Salesforce om een aantal tools die het leven van een Salesforce gebruiker, administrator of consultant makkelijker maken. We hebben een paar nuttige tools voor u op een rijtje gezet.

Salesforce Inspector Reloaded

Als opvolger van de klassieke Salesforce Inspector, pakt de Salesforce Inspector Reloaded uit met een reeks verbeteringen en nieuwe functies die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring en het bieden van diepgaande inzichten in uw Salesforce gegevens. De Salesforce Inspector Tool is als een krachtige microscoop waarmee u het Salesforce-platform en uw gegevens daarop met meer duidelijkheid en precisie kunt bekijken. Het stelt u in staat om gemakkelijk data te exporteren, veldwaarden en veldniveaudetails te bekijken, en zelfs API-calls aan te passen. De originele Salesforce Inspector van Soren Krabbe heeft al een tijdje geen updates gehad, gelukkig heeft Thomas Prouvot het project nieuw leven ingeblazen met een fork. De “Reloaded” versie van de tool doet precies hetzelfde als zijn voorganger, maar voegt hier een verbeterde gebruikersinterface, API-ondersteuning en de mogelijkheid om data te visualiseren en te analyseren aan toe. Al met al biedt de Salesforce Inspector Reloaded een all-round upgrade.

Een van de grote voordelen van de Salesforce Inspector Reloaded is de mogelijkheid om snel falende verzoeken te identificeren. Deze tool kan u tijd en energie besparen door snel de informatie te verstrekken die u nodig heeft om problemen op te lossen en de systeemprestaties te verbeteren. De tool is verder zeer intuïtief, met een eenvoudig te gebruiken interface en nauwkeurige data-exportmogelijkheden. De Salesforce Inspector Reloaded kan zelfs een uitgebreide analyse van uw Salesforce-database uitvoeren, waardoor u een nauwkeurig beeld krijgt van hoe uw gegevens worden opgeslagen en gebruikt. Een andere krachtige functie is de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken. Met behulp van de tool kunt u gemakkelijk rapporten genereren met uw eigen parameters, waardoor u meer controle krijgt over hoe u uw data interpreteert en gebruikt.

De Salesforce Inspector Reloaded is een essentiële tool voor elke Salesforce-gebruiker.

Salesforce Colored Favicons

Saleforce Colored Favicons is een Google Chrome plugin die de gebruikerservaring verbetert door gekleurde favicons aan tabbladen toe te voegen. Zodra Salesforce Colored Favicons is geïnstalleerd en ingeschakeld, kleurt deze extensie automatisch de Salesforce-tabbladen met verschillende kleuren, afhankelijk van de Salesforce-organisatie waarin de gebruiker zich bevindt. Het belangrijkste voordeel van deze functie is dat het helpt bij het voorkomen van fouten. Gebruikers kunnen gemakkelijk onderscheid maken tussen productie- en niet-productie-omgevingen, het minimaliseert de kans op het maken van wijzigingen in de verkeerde organisatie.

Het implementeren van de Salesforce gekleurde favicons is vrij eenvoudig. De extensie kan gemakkelijk worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store. Zodra de extensie is geïnstalleerd, kunt u deze aanpassen om de kleuren in te stellen voor de verschillende Salesforce-organisaties. De kleurinstellingen kunnen worden bewaard voor toekomstige sessies, wat betekent dat u de kleuren niet telkens hoeft in te stellen wanneer u inlogt op Salesforce.

Postman

Een tool die ons helpt te werken met APIs is Postman. Postman is een applicatie voor het beheren van HTTP-verzoeken, perfect voor API-testen. Bovendien heeft Salesforce een uitgebreide REST API die goed aansluit bij Postman waardoor de integratie naadloos verloopt.

Salesforce onderscheidt zich door de manier waarop het Postman integreert in zijn interface. Salesforce heeft vele nuttige endpoints in zijn REST API en Postman maakt het testen van deze endpoints eenvoudig. Vooral het verkrijgen van toegangstoken en het uitvoeren van CRUD (Create, Read, Update, Delete) operaties zijn met Postman erg efficiënt. Daarbij biedt Postman een georganiseerde interface voor de vele HTTP-verzoeken die Salesforce met zijn API nodig heeft.

Een van de dingen die Postman waardevol maakt, is de verzameling van functies die het biedt. Postman laat je verschillende soorten aanvragen doen, zoals GET, POST en DELETE, terwijl je ook data kunt bijvoegen aan de verzoeken. Ook de automatiseringsfunctie van Postman is zeer handig waarbij er automatische testen kunnen worden uitgevoerd zonder menselijke tussenkomst. Dit bespaart een hoop tijd en minimaliseert de kans op menselijke fouten.

Bovendien maakt de samenwerking functionaliteit binnen Postman het mogelijk om te werken in een teamomgeving, wat juist nuttig is voor grote bedrijven als Salesforce. Teams kunnen API’s delen, verzoeken doen, tests uitvoeren en zelfs documentatie maken binnen het platform.

Perm Comparator

De Perm Comparator is een niche-tool in Salesforce die is ontworpen om rechten tussen verschillende rollen, profielen en/of permissiesets te vergelijken. Het biedt een grondige vergelijking van object-, veld- en setup-entiteitstoegang, evenals andere speciale permissies. Dit is cruciaal om een veilige en geordende rechtenstructuur te handhaven.

De Perm Comparator blinkt uit in zijn eenvoud en gebruiksgemak. Het vereist geen installatie van derden en kan direct in Salesforce worden gebruikt. Het maakt het gemakkelijk om de verschillen in permissies tussen rollen, profielen en permissiesets te identificeren, waardoor beheerders snel eventuele problemen kunnen oplossen. Dit maakt het een waardevolle tool voor zowel grote bedrijven met complexe permissie-infrastructuren als kleinere bedrijven die een efficiënt systeem voor rechtenbeheer willen hebben.

Wat de Perm Comparator nog meer onderscheidt, is de diepte van zijn vergelijking. Het biedt een gedetailleerd overzicht van permissies tot op veldniveau. Dit maakt het mogelijk om precies te identificeren welke rechten worden toegepast op welke gebieden binnen uw Salesforce-omgeving, iets dat anders een tijdrovende en complexe taak zou zijn. Salesforce’s Perm Comparator is een essentiële tool voor elk bedrijf dat gebruik maakt van Salesforce.

Miro

Miro is een veelzijdig online samenwerkingsplatform dat teams in staat stelt om op een visuele manier samen te werken, ongeacht hun fysieke locatie. Het dient als een digitaal whiteboard waar gebruikers kunnen brainstormen, ideeën kunnen organiseren, projectplannen kunnen ontwikkelen en complexe processen en workflows kunnen visualiseren. Miro is ontworpen om de samenwerking en communicatie binnen teams te verbeteren, waardoor het een essentiële tool is voor projectmanagement, design thinking, agile ontwikkeling en een breed scala aan andere toepassingen.

De kracht van Miro ligt in zijn flexibiliteit en de uitgebreide reeks functies die het biedt. Gebruikers kunnen notities, diagrammen, mindmaps, en meer toevoegen aan hun digitale whiteboard, evenals gebruikmaken van voorgedefinieerde sjablonen voor specifieke projecten of workflows. Het platform ondersteunt ook de integratie met andere populaire tools zoals Slack, Google Drive, Dropbox, Jira, en Trello, waardoor het gemakkelijk wordt om Miro in bestaande workflows te integreren. Met real-time samenwerking kunnen teamleden tegelijkertijd aan projecten werken, wijzigingen in real-time zien, en direct feedback geven via opmerkingen of chat. Bovendien biedt Miro geavanceerde functies zoals videoconferenties, schermdeling, en interactieve stemmen, waardoor het een alles-in-één platform is voor virtuele teams om samen te komen en productief te zijn.

Jira

Jira, ontwikkeld door Atlassian, is een krachtig projectmanagement- en issue-tracking platform dat veel gebruikt wordt door softwareontwikkelingsteams en projectmanagers. Het biedt een breed scala aan functies voor agile projectmanagement, waaronder scrum- en kanbanborden, roadmap planning, takenbeheer, bugtracking en meer. Met Jira kunnen teams hun werkzaamheden organiseren, de voortgang van taken volgen, en efficiënt samenwerken aan projecten. Het platform is zeer aanpasbaar, waardoor teams workflows kunnen creëren die aansluiten op hun specifieke projectbehoeften en processen.

De integratie van Jira met Salesforce biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die beide platforms gebruiken. Door Jira en Salesforce te koppelen, kunnen sales- en klantenserviceteams nauw samenwerken met ontwikkelingsteams om klantfeedback, issues en verzoeken direct vanuit Salesforce naar Jira te sturen. Dit zorgt voor een gestroomlijnde communicatie tussen teams, betere tracking van klantissues en een efficiëntere afhandeling van aanvragen.

Conclusie

In een tijdperk waarin de efficiëntie van bedrijfsprocessen en de snelheid van ontwikkeling cruciaal zijn voor succes, bieden de besproken tools een aanzienlijke meerwaarde voor gebruikers binnen het Salesforce-ecosysteem en daarbuiten. Van de diepgaande gegevensanalyse en verbeterde gebruikerservaring met Salesforce Inspector Reloaded en Salesforce Colored Favicons, tot de gestroomlijnde API-testmogelijkheden van Postman, de gedetailleerde permissievergelijkingen met Perm Comparator, de visuele samenwerkingskracht van Miro, en het effectieve projectmanagement mogelijk gemaakt door Jira – deze tools samen bieden een robuuste ondersteuning voor zowel individuele gebruikers als teams die streven naar optimalisatie van hun workflows en verbetering van hun productiviteit.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van deze tools, of hulp nodig hebben bij het implementeren ervan binnen uw organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.